Uudet kasvilajikkeet tuovat pelloille satoisuutta ja laatua - Vuorinen, Martti; Salo, Yrjö; Laine, Antti; Niskanen, Markku; Kangas, Arjo (Maaseudun tulevaisuus, 2009)
Kasvilajikeluetteloon hyväksyttiin tänä vuonna 25 uutta lajiketta. Mukana on monta vilja- ja öljykasvilajiketta, jotka ovat selvästi satoisampia kuin nykylajikkeet. Myös lajikkeiden korrenlujuus ja laatu ovat parantuneet.
Keywords: Ka; koetoiminta; lajikekokeet; lajikkeet; öljykasvit; ohra; ruis; vehnä; kaura; rypsi; rapsi; puna-apila; viljely; sato; vertailu