Porsaiden vieroitusripulin tukihoito : tutkimusraportti 22.3.2002 - Laurinen, Pasi; Siljander-Rasi, Hilkka; Partanen, Kirsi; Huhtinen, Mirja; Pelkonen, Sinikka; Pentikäinen, Jaana (fi, 2002)
Sekä nestehoito että Porsipect vähensivät välittömästi vieroituksen jälkeen painoaan menettäneiden pahnueiden määrää. Muutoin tukihoidosta ei ollut selvää hyötyä porsaiden kasvuun tai rehunkäyttöön. Porsipeck vähensi jo muutenkin vähäisen vetisen ripulin määrää sekä ripulipäivien määrää. Porsipeck pienensi sonnan vesipitoisuutta, ja vaikutus havaittiin vielä koejakson jäkeen. Myös sonnan kolibakteerien määrä oli pienenmpi Porsipect-annostelun aikana, mutta ei hoidon päätyttyä. Elektrolyyttilio lisäsi ripulipäivien määrää ja huononsi rehuhyötysuhdetta. Liuoshoito myös lisäsi sonnan vesipitoisuutta ja kolibakteerien määrää. Porsaiden vapaasta elekttrolyyttiliuoksen saannista ei ollut etua vieroitusripulin ehkäisyssä tai hoidossa. Liuos ei myöskään soveltunut käytettäväksi yhdessä Porsipecktin kanssa. Vettä sitova valmiste lisäsi huomattavasti elektrolyyttiliuoksen kulutusta.
Nimekkeen selvennys: Non-medical treatment of post-weaning diarrhoea.
Keywords: ko; porsaat; sika; ripuli; elektrolyytit