Tuotannon tehostaminen ei turvaa sikatalouden tulevaisuutta - Lehtonen, Heikki (Maaseudun Tulevaisuus, 2001)
Tuotannon tehostamisen toivotaan olevan ratkaisu sikatalouden kannattavuusongelmiin ja ajoittain hyvin alhaisiin sianlihan hintoihin. Tilakoon kasvattaminen ja tuotantokustannusten alentaminen on välttämätön, mutta ei riittävä keino kotimaisen sianlihantuotannon turvaamiseksi. MTT:n taloustutkimuksessa on selvitetty, millä keinoin suomalainen sikatalous menestyisi pitkällä aikavälillä. Lisäksi halutaan herättää keskustelua siitä, miten sikataloutta tulisi kehittää.
Keywords: Ko; Ma; tuotannon tehostaminen; sikatalous; tuotanto; tehokkuus; tuotto; kannattavuus; tuotantokustannukset