Kalkitus alensi tillin ja rakuunan kadmiumpitoisuutta - Marttinen, Marjo; Roitto, Marja (Maaseudun Tulevaisuus, 2005)
Yrttien sisältämät raskasmetallit eivät ole riski kuluttajalle, mutta ne saattavat estää yrttien myymisen rohdokseksi. Kasviperäisten rohdosvalmisteiden valmistukseen käytettävien raaka-aineiden sallitut kadmiumpitoisuudet ovat hyvin alhaisia. MTT:ssä tutkittiin, miten kalkitus vaikuttaa yrttien raskasmetallipitoisuuksiin ja satoon.
Keywords: Pu; yrtit; tilli; rakuuna; piparminttu; rohtosamettikukka; kalkitus; kadmium; lyijy; raskasmetallit; haitalliset aineet