Virikehäkeissä pesä ja orret ovat ahkerassa käytössä - Valkonen, Eija; Venäläinen, Eija; Valaja, Jarmo (Maaseudun Tulevaisuus, 2005)
MTT:n tutkimuskanalassa Jokioisilla seurataan kolmatta vuotta munivien kanojen käyttäytymistä varustelluissa häkeissä. Tulosten perusteella kanat näyttävät arvostavan erityisesti pesän tarjoamaa suojaa munimisen aikana ja yöpuulle kanat käyvät mieluusti orsille.
Keywords: Ko; kana; kanalat; kanamunat; virikehäkki; varusteltu häkki; pesät