Vad säger Bibeln om djurens välfärd? - Korhonen Hannu T. (fi, 2005)
Välfärd är ett mångfasetterat begrepp, som vi kan - och bör - se på ur olika synvinklar. Bara då kan vi förstå vad det i grunden gäller. En fråga man ofta stöter på är, utgående från vilken värdegrund vi bygger vår uppfattning om hur djuren skall behandlas och etiken kring det. Och då måste vi också ställa frågan, vad bibeln har att säga oss om djuren i relation till människan och välfärden.
Mitä Raamattu kertoo eläinten hyvinvoinnista?
Keywords: Ko