Sinkkioksidi lisäaineena porsaiden vieroitusrehussa - Suomi, Kaija (fi, 1996)
Sinkkioksidi (ZnO) ehkäisi tehokkaasti porsaiden vieroitusripulia ja paransi samalla merkitsevästi porsaiden kasvua. Sen käytölle lisäaineena asetetaan kuitenkin rajoituksia. Suurina annoksina lisäainekäytössä se on myrkyllinen. Ripulia ehkäistäessä sinkkioksidia käytetään 3 g rehukilossa ja annostelussa on oltava tarkkana. Sinkkioksidin käyttöaika on korkeintaan kaksi viikkoa vieroituksen jälkeen. Sinkin käyttö rehunlisäaineena ei kuitenkaan vielä ole luvallista EU-maissa.
Keywords: Ko; sinkkioksidi; porsaat; sika; rehut; ruokinta; lisäaineet; ripuli