Peltojen viljavuudesta on pidettävä huolta - Saarela, Into (Maaseudun Tulevaisuus, 2004)
Väestön kunnollisen ravitsemuksen turvaava ja kestävä maatalous edellyttää teollisesti tuotettujen kasvinravinteiden käyttöä. Säännön vahvistavia poikkeuksia ovat vanhat jokilaaksojen korkeakulttuurit, jotka perustuivat peltojen kasteluun ravinteikkaalla vedellä. Viljavatkin maat menettävät vähitellen kasvuvoimansa, ellei sadoissa poistuvia välttämättömiä kasvutekijöitä korvata.
Keywords: Ka; pellot; viljavuus; maaperä; ravinnepitoisuus; lannoitus; kalkitus; fosfori; kalium; ravinnetase; happamuus