Kasvinsuojelu pienentää ravinnekuormitusta - Huusela-Veistola, Erja; Jalli, Marja; Ylivainio, Kari; Turtola, Eila; Lemola, Riitta; Ruuttunen, Pentti (Maaseudun tulevaisuus, 2010)
Kasvintuhoojat heikentävät viljelykasvien kasvua ja pienentävät satoa. Kasvinsuojelu estää sadonmenetyksen, ja ravinteiden käyttö tehostuu. Siten kasvinsuojelu pienentää ravinnekuormitusriskiä.
Keywords: Ta; Ka; kasvinsuojelu; kasvinravinteet; vesistöt; ympäristöhaitat; kasvitaudit; tuhoeläimet; ravinnepäästöt; typpi; fosfori; ohra; verkkolaikku