Afrikkalainen sikarutto uhkaa jo Itä-Eurooppaa - Nokireki, Tiina (Maaseudun tulevaisuus, 2010)
Afrikkalainen sikarutto on erittäin tarttuva sikojen virustauti, joka leviää suoran kontaktin, saastuneen ruokajätteen ja rehun sekä tiettyjen puutiaisten välityksellä. Suomessa sitä ei ole koskaan todettu, mutta itärajan takana on. Tauti uhkaa levitä Ukrainaan ja Itä-Euroopan maihin.
Keywords: Ko; Afrikka; Itä-Eurooppa; sika; eläintaudit; virustaudit; sikarutto