Tilakohtaiset peltotaseet kertovat raskasmetallien kertymisestä - (:unkn) unknown (Maaseudun tulevaisuus, 2007)
Uusi tutkimus tilakohtaisista peltotaseista osoittaa, että raskasmetalleja ja muita hivenalkuaineita kertyy maidontuotantotiloilla maahan hiukan enemmän kuin kasvinviljelytiloilla. Kuitenkin muualla Euroopassa raskasmetallikuormitukset ovat selvästi suurempia kuin Suomessa.
Kohdehenkilö(t): Ritva Mäkelä-Kurtto.
Keywords: Ys; tase; pellot; raskasmetallit; hivenaineet; kadmium; elohopea; lyijy; vanadiini; kasvintuotanto; kotieläintuotanto; seleeni