Kohti vastuullisempia elintarvikeketjuja - Forsman-Hugg, Sari; Katajajuuri, Juha-Matti (Maaseudun tulevaisuus, 2008)
Yhteiskuntavastuu ja siihen liittyvä julkinen keskustelu on tuonut uusia haasteita ja mahdollisuuksia elintarvikeketjun yritysten johtamiseen. Vuosittaisen raportoinnin ohella edelläkävijäyritykset ovat viemässä vastuullisuuden osaksi johtamisjärjestelmää. Lopulta vastuullisuus tulee osoittaa käytännön tekoina ja avoimuuden lisäämisenä. Siitä voi avautua elintarvikeketjun toimijoille uudentyyppisiä liiketoimintamahdollisuuksia.
Keywords: Ma; Re; elintarvikkeet; elintarviketuotanto; kuluttajat; kulutus; yritykset; vastuullisuus; ruoka