Rukiin terveellisyys on tutkittu juttu - Hietaniemi, Veli (Maaseudun Tulevaisuus, 2002)
Ruis on kautta aikojen kuulunut suomalaisten perusravintoon. Raskasta ruumiillista työtä tehneet suomalaiset varmaankin tunsivat ruista syödessään jaksavansa ja voivansa hyvin, vaikka eivät tiedostaneetkaan rukiin kuitujen, vitamiinien, kivennäisaineiden, sterolien, lignaanien ja muiden fenolisten yhdisteiden myönteisiä terveysvaikutuksia. Rukiin erinomaiset terveysvaikutukset ovat tulleet esille yhä enemmän viime vuosikymmeninä ja jopa vasta viimevuosina. Viljavalmisteet, joita on hyvä syödä päivän jokaisella aterialla, kuuluvat tai niiden tulisi kuulua edelleenkin jokaisen suomalaisen perusruokavalioon.
Keywords: Ka; vilja; ruis; ravinto; terveysvaikutukset; yhdisteet; ravintokuitu; yhdisteet; ravintokuitu; tutkimus; diabetes; syöpä; sydän- ja verisuonitaudit; kolesteroli