MTT: MTT:ssä tutkittua - Partanen, Kirsi (Maaseudun tulevaisuus, 2012)
Fosfori on sioille välttämätön luuston perusrakennusaine, ja sillä on tärkeä rooli muun muassa energia-aineenvaihdunnassa. Toisaalta fosfori on vesistöjä rehevöittävä ravinne, jonka päätymistä lantaan ja lantafosforin huuhtoutumista pelloilta vesistöihin on pyrittävä hillitsemään monin keinoin.
Keywords: Ys; Ma; fosfori; sika; vaiheruokinta; rehut