Rypsin tuholaisia torjutaan Suomessa maltillisesti - Menzler-Hokkanen, Ingeborg; Hokkanen, Heikki (Maaseudun Tulevaisuus, 2005)
Tuoreen vertailun mukaan Suomessa esiintyy vähiten rypsin ongelmatuholaisia ja täällä tehdään vähiten torjuntaruiskutuksia muihin EU-maihin nähden. Päätös tuholaistorjuntaan ryhtymisestä syntyy Suomessa toisaalta kaikkein keveimmin perustein, ja suomalaiset viljelijät ovat muita useammin tutkijoiden kanssa eri mieltä siitä, mitkä ekologiset seikat vaikuttavat tuhoeläinkantojen suuruuteen.
Keywords: Ta; rypsi; tuholaiset; tuhoeläimet; kirpat; rapsikuoriainen; kestävä maatalous; torjuntamenetelmät; integroitu torjunta