Puna-apilalajikkeista löytyy satoisia uutuuksia - Högnäsbacka, Merja; Huhta, Harri (Maaseudun Tulevaisuus, 2001)
Vanhoista kauppaan lasketuista puna-apilalajikkeista on jalostettu uusia lajikkeita kaksinkertaistamalla niiden diploidi kromosomisto. Näin on saatu uusia, satoisampia tetraploidilajikkeita, joilla on myös hyvä talvenkestävyys. Suomessa viljeltävät puna-apilalajikkeet ovat kotimaista, ruotsalaista ja virolaista alkuperää.
Keywords: Ka; puna-apila; Trifolium pratense; nurmipalkokasvit; lajikkeet; sato; talvehtiminen