Uudet mansikkalajikkeet säilyvät vanhoja paremmin - Uosukainen, Marjatta; Marttinen, Marjo (Maaseudun Tulevaisuus, 2001)
Keskisuomalaiset mansikanviljelijät testauttivat kesällä 2000 uusien mansikkalajikkeiden kuljetus- ja varastokestävyyttä. Tulosten mukaan uudet lajikkeet ŽLina` ja ŽHoneoye` saadaan kuluttajalle hyväkuntoisina. Lisäksi ne säilyvät jääkaapissa paremmin kuin yleisesti viljellyt lajikkeet ŽJonsok` ja ŽBounty`. Kuljetuspakkaukseen kannattaa kuitenkin kiinnittää huomiota.
Keywords: Pu; mansikat; lajikkeet; säilyvyys; kuljetus; jakelu; varastointi; pakkausmateriaalit; vertailu