Merenrantaniityt sopivat lihakarjan laitumiksi - Huuskonen, Arto; Niemelä, Marika; Jaakola, Sari (Maaseudun Tulevaisuus, 2006)
Merenrantaniittyjen laidunnuksen keskeinen tavoite on rantaniittyjen määrän lisääminen ja tilan parantaminen, sillä rantaniityt edustavat suhteellisen harvinaista, vähentynyttä luontotyyppiä. Monien uhanalaisten lajien, kuten etelänsuosirrin ja mustapyrstökuirin, kannat ovat elpyneet tai niiden taantuva kehitys on alueellisesti pysähtynyt rantojen laidunnuksen myötä.
Keywords: Ko; laitumet; niityt; meret; rannat; lihakarja; ympäristönhoito; uhanalaisuus; lajit; harvinaiset lajit; vesistöt; ympäristönsuojelu; vasikat