Verkkolaikku heikentää ohran satoa - Lindroos, Mervi; Kedonperä, Auli; Vuorinen, Martti (Maaseudun Tulevaisuus, 2004)
Ohrilla merkittävin kasvitauti on verkkolaikku. Se leviää kylvösiemenen ja kasvinjätteen mukana. Tauti voi verottaa jopa puolet ohrasadosta, jos lajike on verkkolaikulle altis ja sää suosii tautia.
Keywords: Ta; viljakasvit; ohra; sienitaudit; rengaslaikku; lehtilaikkutaudit; lajikekokeet; kasvinsuojelu; sato; kannattavuus; viljely; kasvitaudit; torjuntamenetelmät; kemiallinen torjunta; resistenssi; talvenkestävyys; talvehtiminen