Puutarhatoiminta, -terapia sekä sosiaalinen ja terapeuttinen puutarhanhoito - Vehmasto, Elina; Salovuori, Tuomo (Luonnonvarakeskus, 2020)
Tavoitteellisen puutarhatoiminnan vaikutukset fyysiseen ja psyykkiseen hyvinvointiin ja elämänlaatuun ovat myönteisiä. Puutarha-toimintaa käytetään tietoisesti esimerkiksi lapsiperheiden hyvinvoinnin edistämiseen. Itse kasvatetuista puutarhanantimista ruuan laittaminen ja siitä yhdessä nauttiminen on vaikuttava ja kokonaisvaltainen kokemus.
Keywords: green care; puutarhatoiminta; sosiaalinen ja terapeuttinen puutarhanhoito