Ympäristövaatimukset pitää asettaa suhteessa tilan taloudellisiin edellytyksiin - Taipale, Tiina (Maaseudun Tulevaisuus, 2004)
EU:ssa vallalle noussut ympäristöajattelu BAT tarkoittaa sitä, että kotieläintiloilla käytettäisiin parasta mahdollista tekniikkaa ympäristökuormitusten pienentämiseksi. Tätä noudatetaan myös muun muassa ympäristötuen ja eläinsuojien lupamenettelyn päätöksenteossa Suomessa.
Keywords: Ra; maatilat; kotieläimet; kannattavuus; ympäristö; rakentaminen; navetat; ruokinta; kustannukset; ympäristönsuojelu; jätehuolto; jätteet