Hallavauriot heikentävät perunan yhteyttämiskykyä - Seppänen, Mervi; Perälä, Saija (Maaseudun Tulevaisuus, 1999)
Kasvien tehokas yhteyttäminen eli auringon säteilyenergian muuntaminen kemialliseksi energiaksi on runsaiden satojen edellytys. Ympäristöstressit, kuten kylmyys, kuivuus ja kuumuus vähentävät yhteyttämistä ja sadot pienenevät. Yhteyttämiskoneiston vauriot esim. hallan jälkeen voivat levitä hallitsemattomasti ellei kasveilla ole kykyä korjata vaurioita ajoissa. Tämä johtaa palautumattomiin vaurioihin, jotka hallan yhteydessä havaitaan perunan lehtien ruskettumisena.
Keywords: Ka; peruna; halla; kylmänkestävyys