Syysmansikka kasvaa Pohjois-Suomessa - Nissinen, Oiva; Heinonen, Alpo (Maaseudun Tulevaisuus, 2006)
Lapissa mansikasta on tullut suosituin puutarhamarja. Loppukesällä kypsyvä sato jatkaa mansikka-aikaa sopivasti. Lapin syysmansikalle on kysyntää, joten tuotantoa kehitetään uudella viljelytekniikalla ja talvenkestävillä lajikkeilla.
Keywords: Ka; Lappi; mansikat; viljelymenetelmät; taimet; lajikkeet; sato