Kestorikkakasvit valtaavat peltoja - Lötjönen, Timo (Maaseudun Tulevaisuus, 2003)
Juolavehnä, pelto-ohdake ja peltovalvatti ovat viime vuosina lisääntyneet viljapelloilla. Epäonnistumiset torjunta-aineiden käytössä ja torjunnan monivuotinen laiminlyönti näkyvät peltomaisemassa. Yksi kehitykseen vaikuttanut tekijä on varmasti luomuviljelyn lisääntyminen. Myös suorakylvöön siirtyminen lisää kestorikkakasviriskiä. Erityisesti juolavehnää kannattaa tarkkailla.
Keywords: Ta; Ka; rikkakasvit; kasvinsuojelu; viljakasvit; torjunta-aineet; viljelymenetelmät; luonnonmukainen maataloustuotanto; suorakylvö; sänkimuokkaus; kyntö; weeds; plant protection; cereals; cereal crops; pesticides; cultural methods; organic farming; sowing; stubble cultivation; ploughing