Säilörehun lämpeneminen kuumentaa myös tunteita - Rinne, Marketta; Franco, Marcia; Manni, Katariina; Huuskonen, Arto (Faba osk, 2022)
Säilörehua tehdään Luken tilastojen mukaan vuosittain noin 9 miljardia kiloa. Tässä määrässä pienikin hävikin vähentäminen tarkoittaa isoa säästöä. Lisäksi hävikki kasvattaa kotieläintuotteiden hiilijalanjälkeä. Säilörehun lämpeneminen on esikuivauksen yleistymisen ja suurentuneen tilakoon myötä noussut yhä yleisemmäksi ongelmaksi. Luken Rekina-hankkeessa haettiin keinoja hallita rehun lämpenemisherkkyyttä eli aerobista stabiilisuutta.
Lehtiartikkeli (rinnakkaistallennusluvan asianumero: 515/12 05 01 02/2022)
Keywords: säilörehu; nurmirehut; nurmikasvit; säilöntäaineet; lämpeneminen; rehuhävikki