Viljalajikkeiden alttius punahomeelle vaihtelee - Parikka, Päivi; Kangas, Arjo; Weckman, Anja; Högnäsbacka, Merja (Maaseudun tulevaisuus, 2009)
Kaura- ja ohralajikkeiden punahome- eli Fusarium-tartuntaa on tutkittu MTT:n Ylistarossa tekemistä virallisista lajikekokeista 2008-2009. Lajikkeiden homealttiudessa oli huomattavia eroja. Myös vuosien väliset erot olivat suuria kasvukauden erilaisten sääolojen takia.
Keywords: Ka; kaura; ohra; punahomeet; lajikkeet; toksiinit