Suomalainen pajubibliografia Finnish bibliography on willow - Heino, Esa; Hytönen, Jyrki (Finnish Forest Research Institute, 2005)
Metlan Kannuksen tutkimusasemalla koottiin ja julkaistiin suomalainen pajukirjallisuus aivan 1980-luvun lopussa (Heino 1989). Peruskriteerinä bibliografiaa koottaessa on tälläkin kerralla ollut se, että ainakin yhden kirjoittajan tulee olla suomalainen. Heinon kokoaman bibliografian tietoja on täydennetty, mutta toisaalta sarjoihin kuulumattomat monisteet on nyt jätetty pois. Pajuja käsitteleviä monisteita on Metlan Kannuksen tutkimusaseman kirjastossa; esimerkiksi Puu energiaraaka-aineena -projektissa (PERA-projekti) 1980-luvulla julkaistuja monistekirjoituksia. Aikakauslehtiartikkeleita samoin kuin akateemisia ja muitakin opinnäytetöitä on luetteloon pyritty sisällyttämään. Sen sijaan sanomalehtiartikkeleita ei ole nytkään otettu mukaan. Kaiken kaikkiaan bibliografiassa on yhteensä 567 kirjallisuusviitettä.
Keywords: bibliografiat; pajut