Uusia bioenergiakasveja tutkitaan - Santanen, Arja; Kenedy, Epie; Zou, Ling; Mäkelä, Pirjo; Stoddard, Frederick (Maaseudun tulevaisuus, 2011)
Helsingin yliopistossa on tutkittu hampun, maissin ja maa-artisokan soveltuvuutta bioenergian raaka-aineeksi vuodesta 2007 lähtien. Hamppu ja maa-artisokka ovat osoittautuneet luotettaviksi biomassan tuottajiksi, maissin biomassa sen sijaan vaihtelee huomattavasti vuosittain.
Keywords: Ys; Ka; hamppu; maissi; maa-artisokka; biomassa; viljelymenetelmät