Ensi kesäksi taas luvassa tuomikirvoja - Markkula, Irmeli (Maaseudun Tulevaisuus, 2004)
Viime kesänä tuomikirvat olivat lähes kateissa. Kirvanmunia löytyi kuitenkin marras-joulukuussa seulotuista tuomen oksista paikoin erittäin paljon. Erityisen runsaasti niitä oli Laukaalla, Valtimossa ja Nurmeksessa. Myös Toholammilla ja Sotkamossa kirvat voivat yllättää ensi kesänä. Sen sijaan Etelä-Suomessa tuomikirvoja on vähän.
Keywords: Ta; tuomikirva; tuhoeläimet; ennusteet; kasvinsuojelu