Markkinoiden armoilla ilman omaa sokerintuotantoa - Huan-Niemi, Ellen; Liesivaara, Petri (Maaseudun tulevaisuus, 2012)
Suomessa sokerin omavaraisuusaste on hyvin alhainen verrattuna muihin maataloustuotteisiin. Ilman omaa tuotantoa Suomi olisi markkinamekanismin armoilla epävakailla sokerin maailmanmarkkinoilla. Ongelmat EU:n sokerimarkkinoilla osoittavat, kuinka sokeripolitiikan vuoden 2006 reformi on epäonnistunut nopeasti muuttuvissa markkinatilanteissa.
Keywords: Ma; sokeri; sokerijuurikas; viljely; tuotanto; markkinat; omavaraisuus