Uusien viljalajikkeiden taudinkestävyys selville kenttäkokein - Kangas, Arjo; Hannukkala, Asko; Kedonperä, Auli (Maaseudun Tulevaisuus, 2002)
Uusien viljalajikkeiden taudinkestävyyttä tutkitaan taudinaltteimpien lajikkeiden karsimiseksi ja lajikekohtaisten kasvinsuojeluohjeiden laatimiseksi. Kasvitautien määrä arvioidaan silmävaraisesti virallisista lajikekokeista. Torjuntaruiskutusten hyötyä on lajikekokeissa tutkittu vuodesta 2000. Lajikkeiden kestävyyttä nokitauteja ja viirutautia vastaan on tutkittu pienimuotoisissa kenttäkokeissa, joissa kylvösiemen on saastutettu taudinaiheuttajien itiöillä.
Keywords: Ka; vilja; lajikkeet; kasvitaudit; kestävyys; torjunta; lajikekokeet; kylvösiemen; taudinaiheuttajat