Biotekniikka valtaa alaa kotieläinten jalostuksessa - Joensuu, Pirjo (toim.) (Maaseudun Tulevaisuus, 2004)
Biotekniikka ja siihen liittyvät alkio- ja geenitekniikat valtaavat nopeasti alaa kotieläinten jalostustutkimuksessa. Ne ovat syrjäyttäneet aiemmin käytössä olleet matemaattiset ja tilatolliset mallit, joiden avulla tutkittiin kotieläinten tuotosominaisuuksien periytymistä ja niihin vaikuttavia tekijöitä.
Keywords: Ko; kotieläintuotanto; maidontuotanto; lihantuotanto; kotieläinjalostus; biotekniikka; maito; maanviljelystalous; tulevaisuus; kehitys; tutkimus; historia