Suomenlahden suojelu kannattaa taloudellisestikin - Huhtala, Anni; Laukkanen, Marita; Ekholm, Petri (Maaseudun tulevaisuus, 2007)
Vesiensuojelusta on taloudellista hyötyä. Hyödyt ja kustannukset molemmat vaikuttavat siihen, millaisia vesiensuojelutavoitteita on taloudellisesti järkevää asettaa. Mittavatkin toimenpiteet Suomenlahden ravinnekuormituksen vähentämiseksi ovat taloudellisesti perusteltuja, kun hyödyt otetaan huomioon. Myös maataloudessa tarvittaisiin nykyistä tehokkaampia vesiensuojelutoimia.
Keywords: Ys; maatalous; vesistöt; vesiensuojelu; meret; ympäristö; ympäristönsuojelu; kuormitus; ympäristönkuormitus; rehevöityminen; ravinteet; päästöt; innovaatiot; mallit; taloudelliset mallit