Roteva juuri ja runsas kukinta takaavat kuminasadon - Keskitalo, Marjo; Sammallahti, Johanna; Aflatuni, Abbas; Hannukkala, Antti; Laine, Antti (Maaseudun Tulevaisuus, 2006)
Kuminaa voidaan viljellä koko Suomessa. Parhaan sadon tuottivat Record- ja Bleija-lajike sekä pohjoisessa myös perinteiset lajikkeet. Aromikkuudeltaan paras oli Niederdeutcher. Hyväsatoisella kuminalajikkeella on paksu juuri, paljon kukkasarjoja ja painavat siemenet.
Keywords: Ka; erikoiskasvit; kumina; viljely; siemen; sato; kylvömäärä; kylvötiheys; riviväli; taimet