Uudenlainen tutkimus selvittää eläinten hyvän olon aiheita - Raussi, Satu; Hänninen, Laura (Maaseudun tulevaisuus, 2008)
Tuotantoeläinten hyvinvoinnin tutkimus on perinteisesti keskittynyt negatiivisten seikkojen, kuten stressin, pelon, kivun ja sairauksien, tutkimiseen. Yksi uusista hyvinvointitutkimuksen lähestymistavoista on eläinten myönteisten tuntemusten tunnistaminen ja olojen parantaminen sitä kautta. Kaikkihan me haluamme juoda tyytyväisen lehmän maitoa ja syödä onnellisen kanan lihaa eikö niin?
Keywords: Ko; kotieläimet; hyvinvointi; vasikat; nautakarja; laiduntaminen; eläinten käyttäytyminen; ruokailu