Itäsuomenkarjan lehmien maito prosessoituu mainiosti - Tupasela, Tuomo; Lundström, Juha; Kantanen, Juha (Maaseudun tulevaisuus, 2010)
MTT:ssä on vertailtu itäsuomenkarjan ja suomenayrshiren maitoa juuston, viilin ja jogurtin teossa. Alustavan kokeen mukaan itäsuomenkarjan maito osoittautui prosessointiominaisuuksiltaan paremmaksi, mikä antaa hyvän mahdollisuuden jalostaa siitä erityistuotteita.
Keywords: Ko; Re; nauta; maatiaisrodut; maito; juustot; kaseiini; hapanmaitovalmisteet