Mansikka ottaa pääravinteita läpi kasvukauden - Hoppula, Kalle; Salo, Tapio (Maaseudun Tulevaisuus, 2003)
Mansikka ottaa typpeä, fosforia ja kaliumia maasta koko kasvukauden ajan. Voimakkainta näiden pääravinteiden otto on satokauden aikana heinäkuussa. Ravinteiden oton tunteminen auttaa sekä suunnittelemaan lannoitusajankohtia että laskemaan tarvittavia lannoitemääriä.
Keywords: Ka; Pu; mansikat; puutarhamansikka; ravinteet; kasvinravinteet; typpi; fosfori; kalium; kastelu; lannoitus