Kohti puhtaita vesiä, kestävää maankäyttöä ja elinvoimaista Kiiminkijokiseutua - Räsänen, Aleksi; Kekkonen, Hanna; Miettinen, Janne; Kärkkäinen, Katri; Sarkkola, Sakari; Nieminen, Mika; Haanpää, Olli; Heikkinen, Hannu I; Sarkki, Simo; Yliperttula, Kaisa; Välimäki, Matti; Koukkari, Ville; et al. (Luonnonvarakeskus, 2024)
Tässä Kiiminkijoen valuma-alueen maankäyttötiekartassa kuvataan Kiiminkijoen valuma-alueen vuoteen 2050 ulottuva visio sekä vision mukaiset tavoitteet ja toimenpiteet. Maankäytön toimenpiteiden mahdollisuuksia ja vaikutuksia Kiiminkijoen valuma-alueella on arvioitu tarkemmin julkaisussa Räsänen ym. (2024; http://urn.fi/ URN:ISBN:978-952-380-903-1).
Keywords: Kiiminkijoki; valuma-alueet; luonnon monimuotoisuus; ilmastonmuutokset; sosiaalinen oikeudenmukaisuus; ympäristönsuojelu