Suurenevien tilojen haasteet, Ylistaro, 7. -8.8.2002 - Heikkilä, Kaisu (toim.); Salo, Riitta (toim.) (MTT, 2002)
Julkaisuun on koottu MTT:n Etelä-Pohjanmaan tutkimusasemalla 7.-8.8.2002 järjestetyn Suurenevien tilojen haasteet -tapahtuman esitelmät. Ensimmäisen päivän teemana oli talous ja esitelmien aiheet olivat seuraavat: Yrityskoon kasvu on haaste tutkimukselle, Suomen suurimmat tilat talousvertailussa, Edullista siemenperunaa sopimustuotannolla, Tilusrakenteen taloudelliset vaikutukset, Franchising-sopimusten vaikutus sianlihatuotannossa, Sopimustuotanto tiivistä ä yhteistyötä. Toisen päivän teemana oli ympäristö ja esitelmien aiheet olivat seuraavat: Tutkimus katsoo tulevaisuuteen, Karjanlanta nautakarjatilojen viljelykierrossa, Suuren pihaton toiminnallisuus ja ympäristönäkökohdat, Lannan levitystekniikka, logistiikka ja talous, Maan rakenteen ylläpito yksikkökoon kasvaessa, Suorakylvö ja kasvin suojelu.
Keywords: Ma; Ka; Ko; Ta; maatalous; tutkimus; talous; sopimustuotanto; yrityskoko; tilusjärjestelyt; ympäristö; karjanlanta; suorakylvö; kotieläintuotanto