Kemiallinen saostus puhdistaa maitohuoneiden jätevesiä - Närvänen, Aaro (Maaseudun Tulevaisuus, 2000)
Pelkkä sakokaivokäsittely ei vähennä merkittävästi maitohuoneiden jätevesien aiheuttamaa vesistökuormitusta. Nyt ongelmaan etsitään ratkaisua jätevesien puhdistamisesta kemiallisella saostuksella ja olki-hiekkasuodatuksella. Tavoitteena on kehittää edullinen, vanhoihinkin navetoihin soveltuva puhdistusmenetelmä.
Keywords: Ko; kemiallinen saostus; maitohuoneet; vesistönkuormitus; jätevesi; puhdistus