ASTU-tilojen lehmät vastaanottavat ydinkarjan alkioita - Jokinen, Johanna (Maaseudun Tulevaisuus, 2000)
ASMO-ydinkarjan jalostusohjelman tavoitteena on lyhentää sukupolvenväliä ja siten nopeuttaa perinnöllisen edistymistä. Siksi ydinkarjan hiehot tuottavat alkioita jo ennen tiineyttämistään perinteisten huuhtelujen sekä alkutiineyskuukausina OPU (ovum pick up) -tekniikan avulla. Nämä nykyiset lisääntymistekniikat mahdollistavat siis vasikoiden tuottamisen laajassa mittakaavassa, mutta tällöin myös alkioiden kantajia tarvitaan runsaasti. Tästä syystä puolitoista vuotta sitten perustettiin okioisten ympäristöön vastaanottajakarjojen verkosto, jotka vastaanottavat ydinkarjan hiehojen alkioita.
Keywords: Ko; lehmät; alkio; lypsykarja; ASMO-ydinkarja; ASTU-tilt