Yhteislaitumella lampaan kuparimyrkytyksen riski kasvaa - Sormunen-Cristian, Riitta; Manninen, Merja (Maaseudun Tulevaisuus, 2005)
Emolehmien ja karitsoiden yhteislaitumella ruohon kuparipitoisuus ylitti kolminkertaisesti karitsoiden kuparintarvesuosituksen. Kuparia laidunruohoon kertyi maaperästä ja ulosteista. Ruohon korkea kuparipitoisuus ei kuitenkaan aiheuttanut suomenlammaskaritsoille terveydellistä haittaa.
Keywords: Ko; lammas; karitsat; suomenlammas; emolehmät; laiduntaminen; laidunruokinta; kupari; eläintaudit; ruokintaperäiset häiriöt