Maaperän hiili vähenee Suomen peltomailla - Heikkinen, Jaakko; Ketoja, Elise; Nuutinen, Visa; Regina, Kristiina (Maaseudun tulevaisuus, 2012)
Suomen peltomaiden hiilivarasto on vähentynyt, osoittaa Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskus MTT:n 35-vuotinen seurantatutkimus. Kehityssuunta on epäedullinen sekä ilmaston, kestävän ruuantuotannon että ympäristön kannalta. Maaperän hiilen karkaamista voidaan hidastaa viljelytoimenpiteillä.
Keywords: Ys; Ka; hiili; ilmakehä; maaperä; viljely; viljelykierto