Kasvisvoittoisen ruokavalion edistäminen tarvitsee sekä tuotteita että työkaluja - Louhivaara, Mervi; Keskitalo, Marjo (Luonnonvarakeskus, 2023)
Ruokapalvelut uskovat kotimaisten kasviproteiinien käytön lisääntyvän ja monipuolistuvan vuonna 2021 2022 tehdyn kyselyn mukaan . Avuksi kaivataan työkaluja asiakkaiden ohjaamiseen, käytännön tekemiseen liittyvää lisäkoulutusta, uutta reseptiikkaa sekä vatsaystävällisiä kasviproteiinituotteita. Vastauksissa nousi esille myös tarve löytää kotimainen vaihtoehto soijalle.
Keywords: ruokapalvelut; kasviproteiinit