Ilmastonmuutos vaikuttaa Suomen maa- ja elintarviketalouteen - (:unkn) unknown (Maaseudun tulevaisuus, 2008)
Kasvukauden lyhyys on rajoittanut Suomessa kasvintuotantoa. Ilmastonmuutos tuo helpotusta tähän ongelmaan. Toisaalta ilmaston ääri-ilmiöt, kuten kuivuusjaksot ja rankkasateet sekä talvien lämpeneminen ja sateisuuden lisääntyminen, saattavat rajoittaa tuotantokykymme kasvua.
Keywords: Ys; ilmastonmuutokset; kasvihuoneilmiö; ilmasto; maatalous; elintarviketalous; kasvukausi; viljelykasvit; lajikkeet; puutarhatuotanto; kasvinsuojelu; maaperä; vesistöt