Muokkausmenetelmä vaikuttaa ravinnesatoon savimaalla - Alakukku, Laura (Maaseudun tulevaisuus, 2008)
Muokkauksesta luopuminen on suurin muutos peltoviljelyssä sitten auran käyttöönoton. Aitosavimaan suorakylvö vähensi keskimärin viljasatoa ja sen mukana korjattua fosforin ja typen määrää verrattuna syyskyntöön ja -sänkimuokkaukseen.
Keywords: Ka; Ys; suorakylvö; kevennetty maanmuokkaus; kylvö; viljelymenetelmät; muokkaus; maan muokkaus; maaperä; ravinteet; savi; kivennäismaalajit