Siemenen saatavuus rajoittaa puna-apilan lajikevalintaa - Niskanen, Markku; Huhta, Harri (Maaseudun tulevaisuus, 2009)
Puna-apilan lajikevalikoima on nurmipalkokasveista laajin. Viljelyyn on tarjolla kotimaisten jalosteiden lisäksi pohjoismaisia ja virolaisia lajikkeita. Viljelijän lajikevalintaa rajoittaa siemenen heikko saatavuus, eikä omalle tilalle parhaiten sopivan lajikkeen siementä ole välttämättä lainkaan markkinoilla.
Keywords: Ka; koetoiminta; lajikekokeet; lajikkeet; palkokasvit; apilat; nurmipalkokasvit; viljely; sato; vertailu; talvehtiminen; talvenkestävyys