Phytophthora-munasienisuvun taudinaiheuttajat: varautuminen tulevaisuuden tuhoihin - Poimala, Anna (Finnish Society of Forest Science, 2022)
Pahamaineiseen Phytophthora-kasvitaudinaiheuttajasukuun kuuluvien patogeenien kirjo on kasvanut taimitarhoilla viime vuosikymmenien ajan eri puolilla maailmaa. Lajien määrä ja niiden aiheuttamat tuhot ovat niin ikään lisääntyneet myös esim. talous- ja kaupunkimetsissä mutta myös luonnonekosysteemeissä. Miksi näin on ja mihin Suomessakin pitäisi varautua?
Keywords: kasvitaudit; taimitarhat; Phytophthora