Viljojen satoisuus on jäänyt hyödyntämättä - Peltonen-Sainio, Pirjo; Jauhiainen, Lauri; Laurila, Ilkka P (Maaseudun tulevaisuus, 2007)
Trendit auttavat tarkastelemaan muutoksia kehityksen suunnissa. Trendi paljastuu, kun sen ympärillä oleva vaihtelu saadaan riittävästi hälvenemään. Kasvintuotannon teknologiat ja olosuhteet konkretisoituvat satotrendeinä. Ne kertovat meille, mitä satoisuudelle tapahtuu ja miten se hyödynnetään.
Keywords: Ka; vilja; viljakasvit; sato; viljelykasvit; vertailu; kannattavuus; talous