Kurkipelto auttaa pitämään isot linnut pois viljelyksiltä - Aitto-oja, Sanna (Maaseudun tulevaisuus, 2009)
Kurkien kerääntyminen syksyisin aiheuttaa viljelyksille vahinkoja. Linnut tallovat ja syövät viljaa sekä sotkevat satoa ulosteillaan. Suomessa suurimmat syksyiset kerääntymisalueet sijaitsevat Vaasan lähellä Söderfjärdenillä, Muhoksella sekä Tohmajärvellä.
Keywords: Ma; Ta; kurki; pellot; satovahingot; ennaltaehkäisy